Cu indemnul “Curat la…purtator!” se poate caracteriza afacerea SPALARE IN PARCARE, pe care tanarul Andrei Popa a pus-o pe picioare si apoi a vandut-o ca franciza.
Exista clienti pentru spalatoriile auto la domiciliu?
Cine poate desfasura o astfel de afacere?
Care este investitia necesara pentru demararea afacerii?
Care este profitul unei astfel de afaceri de nisa?
De ce sa alegem o franciza versus demarare pe cont propriu?
Sunt doar cateva intrebari la care veti gasi raspuns in cadrul emisiunii “FACE TOTI BANII” difuzata pe TVR 2.
Cum putem intretine cosmetic masinile unui parc auto leasing? Conceptul SPALARE IN PARCARE demonstreaza in acest reportaj metoda cosmetica revolutionara de spalare auto fara apa.
Cu o investitie de numai 999 euro (all inclusive) SPALARE IN PARCARE este cea mai ieftina franciza prezenta la Targul de Franciza si Branding. SPALARE IN PARCARE reprezinta un concept de spalatorie auto la domiciliu. In cadrul Targului de Francize si Branding 2011, franciza SPALARE IN PARCARE a lansat intreaga gama de produse pentru intretinere auto / moto FARA APA.
ARF (Asociatia Romana de Franciza) a decernat premiile si trofeele ARF pentru recunoasterea eforturilor sistemelor de franciza ce activeaza in Romania. In cadrul acetui eveniment franciza SPALARE IN PARCARE a castigat TROFEUL ARF si DIPLOMA DE EXCELENTA pentru ECOLOGIE SI ORIGINALITATE.
In emisiunea ANTREPRENOR difuzata pe MONEY CHANNEL, Andrei Popa discuta pe larg despre avantajele metodei de spalare auto fara apa si despre franciza SPALARE IN PARCARE.
Prezentarea conceptului de SPALARE IN PARCARE, spalatorie auto mobila dezvoltata la nivel natioanal sub forma de franciza de catre Andrei Popa.
Informatii importante si inedite in cadrul emisiunii “BUGETUL MEU” difuzata pe TVR 2.
Daca nu-ti duci masina la spalatorie, vine ea la masina ta! Doi tineri au pus pe picioare prima spalatorie mobila din Cluj prin achizitia francizei SPALARE IN PARCARE!
La distanta de numai un telefon, masinaria iti spala autoturismul exact in locul de parcare, la preţuri care rivalizeaza cu spalatoriile clasice. Prima spalatorie in parcare din Romania a aparut la Bucuresti, si le-a dat idei si altor investitori, satui de cozi. Clujenii au aflat deja ca daca nu ai timp sa mergi la spalatorie, vine spalatoria la tine.
Emisiunea BizBazar – Antena 3 in care dl. Moise Guran prezinta serviciul de spalatorie mobila – SPALARE IN PARCARE! Rapid si eficient ! Fara timp pierdut la spalatoria auto! Fara stresul din trafic! Fara „atentii” la spalatori!
APARITII PRESA
Afacere explozivă pe criză: spălând maşinile rău-platnicilor luate înapoi de leasing
Tanarul Andrei Popa a gasit o nisa de profit spaland maşinile soferilor care nu au mai avut bani de rate la leasing. Firmele le-au luat maşinile înapoi şi acum sunt obligate să le tot dichisească, pentru a le rula mai departe. De când avem criză, afacerea tânărului a explodat cu 200%. Când restul patronilor concediau, el angaja. A dezvoltat „spălătoria mobilă” care-ţi spală maşina direct în parcare. Deja are 23 de francizaţi în toată ţara.
Marele câştig a venit peste el anul trecut, când criza dăduse peste cap toată România. Bucureşteanului Andrei Popa, 30 de ani, nu-i venea să creadă ce frumos îi merge afacerea: în toamnă, când şomajul se îngroşa de la o zi la alta, lui îi crescuse cifra de afaceri cu… 200%. Ba chiar a trebuit să mai angajeze trei oameni, peste cei şase vechi, că altfel n-ar fi făcut faţă. Şi până acum spăla maşinile diverselor firme, direct în parcare, dar de data asta comenzile curgeau pe bandă rulantă. Apoi, la asta s-a adăugat valul francizaţilor.
Sunau oameni din toată ţara, dornici să-i cumpere ideea şi apoi să facă şi ei bani din spălatul maşinii în parcare. Unii erau dintre cei care şi-au dat seama că n-au nici o şansă să treacă bine criza decât dacă au ei afacerea lor. Acum, Andrei are 23 de francizaţi împrăştiaţi prin toată ţara şi mulţi alţii urmează la rând.
130 de maşini dintr-un foc, numai de la o singură firmă de leasing
Şi când credea că asta a fost tot, iată că a venit boomul maxim, chiar acum, în martie: a început să aibă comenzi de la firmele de leasing. Prima i-a întrecut orice aşteptări, 130 de maşini dintr-un foc, de la aceeaşi firmă.
„Explicaţia este următoarea: cum multă lume nu-şi mai permite să plătească ratele la leasing, oamenii au înapoiat maşinile. Firma este interesată să le întreţină bine ca să le poată da mai departe. Şi acolo intervenim noi, pentru ca maşina să arate mereu ca nouă şi să strălucească”, ne-a spus Andrei. La asta se mai adaugă maşinile unei fabrici de mobilă, ale unei mari firme de mezeluri, ale unui hipermarket, ale unui dealer de maşini şi ale parcurilor auto de toate felurile cu mai mult de zece maşini. Plus curăţatul celor expuse prin malluri sau cine ştie prin ce alte locuri publice. Ele trebuie dichisite-oglindă, căci lumea obişnuieşte să le umple de amprente şi de dâre uleioase.
„Banii se încasează rapid. Profit foarte bun pe fiecare maşină spălată”
Până în 2007, când şi-a deschis afacerea, tânărul încercase trei rânduri de şefi, plus alte două afaceri. Fusese, treptat, director de vânzări la o firmă, director de distribuţie la alta şi om de comunicare la a treia. Într-o zi şi-a dat seama că vrea ceva numai al lui şi s-a băgat în publicitatea outdoor. Vindea spaţiu publicitar pe panouri, pentru diverse firme. Apoi a mai ţinut şi o revistă gratuită, tot de publicitate. Afacerile erau micuţe, dar ambele mergeau bine.
„Până la urmă le-am vândut pe amândouă. Nu pentru că voiam să scap de ele, dar tocmai primisem o ofertă foarte bună”, zice. Afacerea cu spălatul maşinilor în parcare a început-o cu 1.000 de euro. Adică banii de lavete şi de câteva sute de soluţii pentru spălat, din acelea fără jet de apă, ca în spălătoriile obişnuite. „Am pornit în parcarea subterană a unui mall din Bucureşti, împreună cu doi angajaţi, spălând şi eu maşini cot la cot cu ei. În scurt timp mi-am dat seama că afacerea poate deveni foarte profitabilă fiindcă are marele avantaj al refinanţării continue. Adică, banii se încasează foarte rapid. În domeniul acesta ai un profit foarte bun pe fiecare maşină spălată. Costul pe maşină e de numai 20% din preţ”, explică Andrei Popa. Aşa a ajuns ca anul trecut să aibă o cifră de afaceri de 45.000 de euro, dintre care jumătate profit.
Oameni angajaţi doar dacă se pricep să cureţe maşina cu stil
Rar angajează oameni care au lucrat într-o spălătorie obişnuită. Aceia au alt stil de lucru, mai agresiv, obişnuiţi fiind să scalde maşinile într-un jet de apă. Oamenii lui trebuie să mângâie caroseria. Aşa că i-a ales pe sprânceană, numai din firmele de curăţenie. A luat şi trei femei, la curăţat interiorul maşinii, că ele sunt mai migăloase la aşa ceva şi mereu fac treabă mai bună decât bărbaţii. La angajare le face training. Ai crede că e simplu să dai cu laveta, dar nu. „De-abia după a şaptea maşină poţi să spui că au învăţat foarte bine meseria”, spune Andrei. Nu ne dă voie să le spunem oamenilor lui „spălători”, ci „personal de curăţenie”.
„Asta fiindcă omul face totul manual şi trebuie într-adevăr să aibă o mână foarte bună, să se mişte rapid. Soluţia fără apă (sau Waterless) curăţă mizeria mică spre medie, deci nu şi noroiul uscat. Acela se curăţă cu altceva, spumant şi apă. Waterless, însă, merge pe geamuri, pe caroserie, pe lemn şi pe bordul din plastic. Şi mai merge şi acasă, în gospodărie, pe unele suprafeţe. Nu e bună pentru textile, materiale absorbante şi cauciuc. Pentru maşini, se foloseşte numai laveta ataşată soluţiei, căci toată murdăria rămâne în lavetă. Apoi, laveta nu se aruncă, ci se poate spăla şi refolosi. Nu zgârie vopseaua, ba chiar o protejează, având şi efect antistatic. Şi mai are şi un efect de perlare. Asta înseamnă că, atunci când plouă, picăturile devin ca nişte mici perle, iar murdăria se depune mai greu”, zice tânărul.
O astfel de soluţie costă între 30 şi 60 de lei, iar o cutie îţi ajunge pentru cinci – zece spălări, depinde de care cumperi, mai mare sau mai mică. „Soluţia este ecologică fiindcă nu cere apă, ca la spălătoria obişnuită. Acolo se folosesc, în medie, în jur de 150 de litri de apă pe o singură maşină, un consum imens. În unele ţări deja există restricţii la consumul de apă pentru aşa ceva”, ne explică Andrei.
Cu maşina personală umblă mai mult nespălată – o ţine murdară ca să aibă pe ce face demonstraţii clienţilor. Sau, în cel mai fericit caz, o spală numai pe jumătate, să atragă atenţia. Şi chiar aşa se şi întâmplă, căci se trezeşte des, în trafic, cu câte un şofer: „La ce spălătorie ai dus-o, dom’le, de şi-au bătut joc de ea?”
Revista BIZ
CITY NEWS
Multi resiteni apeleaza la un nou tip de spalatorie auto, realizata direct la domiciliul celor care solicita serviciul. Cel mai mare avantaj este economia de timp. „Am aflat de aceasta noua metoda de a spala masina si am fost tentat sa incerc. Pentru mine este o varianta avantajoasa deoarece timpul nu imi permite de multe ori sa merg la o spalatorie chiar daca masina este murdara. Diferenta de pret aproape nu exista si baietii vin la adresa la care ii chemi si iti spala masina”, a spus Hari Hermann, un resitean.
Masinile sunt curatate fara consum de apa
Metoda de spalare fara apa ofera posibilitatea de a face masina luna fara a utiliza galeti, detergenti, bureti sau furtun cu apa.
Prin aplicare cu un spray, produsul waterless desprinde murdaria de pe suprafata de curatat si, prin emulsificare, inconjoara moleculele de murdarie, izolandu-le, si astfel se evita orice posibilitate de zgariere a masinii. „Este o metoda noua de spalare a autoturismelor. Funcţionam de trei luni in Resita si ne bucuram de un numar din ce in ce mai mare de clienti. Este o idee preluata din strainatate si se practica in 22 de judete. Clientul trebuie sa ne contacteze si noi ne ocupam de masina. Clientul nu sta la coada”, a spus administratorul local al francizei “Spalare in Parcare!”, Potoceanu Alexa.
Durata de curatare a unui autoturism este între 30 de minute si 45 de minute.
Preturi de spalat traditional
Preturile unei astfel de operatiuni nu difera cu mult fata de ale unei spalatorii traditionale.
– Interior 12 lei
– Exterior 12 lei
– Tapiterie 130 lei
– Scaun fata 15 lei
– Bancheta 25 lei
– Mocheta 20 lei
– Plafon 25 de lei
– Fata usa 5 lei
– Portbagaj 25 lei
– Microbuz interior 15 lei / exterior 15 lei
CityNews MURES
Spalare auto in parcare, afacere in plina criza
Deoarece traim intr-o lume in care timpul este foarte important, si pentru ca se sta la coada chiar si la cele mai moderne spalatorii auto, serviciile de spalare auto in parcare si-au facut aparitia pe piata inca din 2007.
Aceasta afacere functioneaza in sistem de franciza,iar din martie 2009 se regaseste si la Targu Mures.
Incantare, curiozitate si reticenta, acestea sunt cuvintele ce caracterizeaza atitudinea targumuresenilor fata de noile opurtunitati de a-si spala autovehiculul, potrivit proprietarului S.B.
S.B a declarat pentru citynews.ro, ca desi este o afacere pornita in plina criza „inceputul este promitator, multe persoane juridice fiind interesate de serviciile oferite de noi”.Acesta a precizat ca afacerea se adreseaza prioritar persoanelor juridice, deoarece serviciile se presteaza in acest caz sub forma unor grafice lunare intocmite parcului detinut de firma respectiva.”Spalarea in parcare pentru persoanele fizice nu este imposibila, insa este mai greu de realizat si mai costisitor. Pot exista 3 solicitari in 3 locatii diferite ceea ce implica costul unei deplasari doar pentru 3 autovehicule in timp ce la firme aceste servicii sunt prestate unui intreg parc auto pe baza unui grafic stabilit cu conducerea companiei”, a precizat S.B.
Acesta a mentionat ca tarifele impuse persoanelor fizice este foarte apropiat de cel al spalatoriilor auto clasice. In schimb, persoanele juridice beneficiaza de tarife avantajoase comparativ cu tarifele practicate de alte spalatorii.
Serviciile oferite de „Spalare in parcare” se regasesc sub forma a 3 metode de curatire. Una dintre acestea este denumita „waterles” prin care autovehiculul este curatat fara apa, doar cu ajutorul unei substante si o laveta de microfiba. Aceasta metoda se foloseste in special vara cand autovehiculele sunt in general prafuite.
A doua metoda utilizata este cea a presiunii mobile prin care se utilizeaza intre 5 si 10 litrii de apa dupa folosirea in prealabil a unei solutii care desface particulele de mizerie si se adreseza masinilor cu un grad de murdarie situat intre mediu si ridicat.
A treia metoda este dedicata autoutilitarilor si consta in utilizarea unei perii mobile racordata la un furtun cu apa, durata medie de curatare a autovehicului fiind de 15-20 de minute.
Tarifele precum si timpul necesar spalarii unui autovehicul variaza in functie de gradul de murdarie al acestora.
Revista 4 CARS
SOLO WASH… si iti speli singur masina!
Cum multi dintre noi suntem pretentiosi la serviciile de spalare a masinii, Spalare in parcare a adus primul kit de spalare individuala din Romania. Avand acest kit te poti ocupa singur de spalatul masinii tale si nu mai poti invinovati pe altcineva pentru urmele de murdarie ramase pe masina.
Aceasta metoda este folosita atat pentru autoturisme cat si pentru motociclete, nefiind recomandata pentru dube sau camioane. Este metoda ideala atunci cand nu avem acces la o sursa de apa in locul de spalare al masinii sau al motocicletei. Metoda de spalare fara apa (waterless) ofera posibilitatea de a spala/curata masina fara a utiliza galeti, detergenti, bureti sau furtun cu apa. Kitul de spalare individuala fara apa SOLO WASH, contine 1 litru de solutie waterless, 2 lavete din microfibra si instructiuni de folosire.
Avantajele SOLO WASH:
Folosirea periodica va duce la disparitia sau atenuarea zgarieturilor de pe masina datorita compozitiei speciale a produsului.
• Asigura o spalare rapida. Autoturismul se va murdari mai greu datorita efectului antistatic.
• Puteti spala masina sau motocicleta fara utilizarea apei sau detergentilor intrand, astfel, in categoria celor ce protejeaza natura.
• Indeparteaza murdaria fara a produce zgarierea sau matuirea vopselei.
• Ofera o stralucire deosebita autoturismului, luciul rezultat fiind rezis-tent in timp.
• Protejeaza vopseaua impotriva razelor ultraviolete si a ploilor acide.
• Folosirea SOLO WASH nu necesita echipament special de protectie.
• Protejeaza mediul inconjurator.
• Nu exista timp de uscare dupa spalarea masinii.
• Nu necesita precautii speciale la folosire si depozitare.
• Nu este toxic. Este un produs ecologic si biodegradabil.
Consumul SOLO WASH:
Factorii care influenteaza cantitatea de solutie consumata in timpul spalarii sunt marimea autoturismului, gradul de murdarie al acestuia precum si experienta utilizatorului.
Consumurile medii SOLO WASH pentru spalarea integrala a masinii sunt:
• autoturism clasa mini: 65- 90 ml
• autoturism clasa medie: 90 -120 ml.
• SUV: 120 – 240 ml.
De acum poti spala SINGUR masina, ecologic, economic si eficient.
Spalare in Parcare a obtinut in luna mai TROFEUL ASOCIATIEI ROMANE DE FRANCIZA si diploma de excelenta: SPALARE IN PARCARE – pentru ECOLOGIE SI MERITE DEOSEBITE.
Revista 4 CARS
Tester de Spalatorie – Spalare direct in parcare
Am ales ca in acest numar sa facem un tester altfel decat v-am obisnuit.
Eram extrem de curios cum poate fi spalata o masina cu doar 5 litri de apa, doua pulverizatoare si 4 lavete din carpa, dar si cum poate veni spalatoria auto la tine in loc sa te duci tu la ea.
Fara a mai tine secret faptul ca facem un tester, am sunat din curiozitate la unul dintre francizatii “Spalare in Parcare”. Este vorba despre al treilea francizat “Spalare in Parcare” din Bucuresti care detine si conduce o afacere inedita si anume presteaza serviciul de service mobil pentru autoturisme, in special pentru clientii persoane juridice. Astfel serviciul de spalatorie auto mobila “Spalare in Parcare” se implementeaza ca o completare fireasca a modelului de afaceri All inclusive.
Asa ca domnul a venit dupa terminarea programului chiar in fata redactiei si s-a apucat de treaba.
Pe tot parcursul spalarii am ramas foarte placut surprins cat de bine se poate curata o masina destul de murdara folosind doar apa, solutie, si lavete.
Operatiunea s-a desfasurat doar pentru exteriorul masinii, exista si serviciul pentru interior, dar deja se lasase seara.
Spalarea a inceput prin stropirea masinii cu solutie activa incolora si care nu face spuma, pe suprafata caroseriei. In mai putin de 2 minute, puteai observa cum mizeria incepe sa se scurga de pe masina, lasand in urma culoarea originala a masinii.
Nu mi-a venit sa cred cum mizeria curgea ca si cand pleca de buna voie. Dupa ce solutia a actionat timp de 5-10 minute, s-a trecut la stergerea masinii cu doua lavete. Una care indeparta ce a ramas dupa scurgerea mizeriei, iar cu cealalta se dadea luciu vopselei.
Apoi cu aceeasi solutie, dar dozata intr-un pulverizator mai mic, s-a trecut la stergerea geamurilor si a plafonului. Au fost folosite aceleasi tipuri de lavete.
La final au fost curatate capacele de la roti, iar anvelopa a fost stropita cu spray-ul special pentru a-i oferi aspectul de negru lucios.
Nu mi-am imaginat ca poate fi atat de simplu si eficient.
Pentru ca l-am cam tinut din treaba cu intrebarile mele, domnul a terminat de spalat masina cam in 50 de minute. In mod normal, daca este lasat sa-si faca treaba, spalatul in parcare dureaza aproximativ 30 minute, functie si de gradul de murdarire al masinii cat si de dimensiunile acesteia.
Chiar daca se stia ca facem un tester, rezultatul nu avea cum sa fie influentat de acest lucru. Mai exact solutia de curatare nu are cum sa fie influentata. Trebuie sa recunosc ca am fost placut surprins de rezultat.
Singurele dezavantaje sunt acelea ca nu se poate patrunde pe la contraaripi si ca praful de pe langa chedere nu este indepartat asa cum o face jetul cu presiune. Dar daca vrei sa ai o masina curata fara sa te deplasezi, cu doar 20 de lei, a doua zi poti merge mandru prin oras cu masina curata, fara sa te fi deplasat la spalatorie.
Ziarul FOAIA Transilvana
Clujenii fac afaceri „de parcare”
Doi tineri au deschis prima spalatorie de masini mobila din Cluj. Sistemul este simplu: vine spalatoria la masina, nu masina la spalatorie. Tarifele pe care le practica sunt atractive, iar pana acum, cei doi au reusit sa-si faca si o clientela. Coincidenta face ca unul dintre initiatori sa fie una dintre cele mai frumoase fete care au pozat pentru Foaia transilvana, Delia Batinas. Daca tot este mizerie multa pe strazile din Cluj, doi tineri s-au gandit sa profite de acest lucru, incepand o afacere din care, culmea, sa poata si sa scoata bani. Delia Batinas si Vlad Vigh si-au deschis o spalatorie de masini mobila, fiind chiar singurii de pe piaţa clujeană. „Am cumparat franciza pe Cluj de la firma mama din Bucuresti. Noi suntem singurii care avem acest serviciu in oras, dar si la 20 de kilometri in jur. In Bucuresti, firma functioneaza din 2007, si acum are servicii cam in toate orasele mari din tara. Pe Cluj, suntem primii care i-am contactat si am indeplinit conditiile pe care le cerea firma mama”, spune Vlad, cel pe numele caruia si este afacerea. Una dintre conditiile pe care cei doi trebuiau sa le indeplineasca pentru a obtine franciza a fost aceea de a avea o firma. Lucru ca si rezolvat, pentru ca Vlad mai are doua mici afaceri in Cluj, pe strada Piezisa. Amandoi au investit aproximativ 1.300 de euro in franciza pe care au cumparat-o în luna februarie a acestui an.
Ecologic şi rapid
Sistemul „spalare in parcare” pe care l-au adus în Cluj nu mai implica statul la coada in benzinarii, la jet, sau prin spalatoriile auto. Serviciul de spalatorie mobila poate fi contactat telefonic, iar, in scurt timp, angajaţii vin, spala maşina in parcare si pleaca. In acest timp, clientul poate fi la munca, acasa, in oras, la cumparaturi etc. In cazul in care doreste si curatarea interioara a masinii, trebuie doar sa lase cheile masinii. „Pentru a functiona, avem si autorizatie de la mediu, care a venit impreuna cu franciza. Pentru curatarea masinilor se folosec numai produse ecologice. Exista o solutie waterless carwash, folosita in Statele Unite de foarte multa vreme, cu care se spala masina, fara a fi nevoie de apa. Aceasta solutie dizolva mizeria si praful. In cazul in care masina este foarte murdara, sunt necesari doar cinci litri de apa, in timp ce la o spalatorie normala se consuma intre 50 si 150 de litri pentru spalarea unei singure masini. Se folosesc, de asemenea, lavete din microfibra care nu zgarie vopseaua”, explica Delia, directorul comercial al firmei clujene.
15 lei pentru o tura
Sistemul „spalare in parcare” nu asigura, deocamdata serviciile de cosmetica auto. Pana in prezent, cei doi tineri au investit cate ceva si in publicitate. „Suntem la inceput, asa ca trebuie sa ne facem cunoscuti. Am facut fluturasi, pe care i-am distribuit in mai multe locuri, si stickere pe masina firmei”, a mai adaugat Delia. Tariful pentru spalarea masinii in exterior este de 15 lei, iar pentru un serviciu complet (spalarea in interior si exterior) clujenii taxeaza 25 lei pe masina, preturi la care se adauga si TVA. Pentru clientii fideli se practica reduceri si chiar abonamente.
Cariere multiple
Delia Batinas (foto) se ocupa, in paralel, si cu modelingul, domeniu in care are experienta de ani de zile. Ea a participat la diverse evenimente de moda, fiind in colaborare in prezent cu o agentie de modeling din Bucuresti. A calatorit pe mai multe continente si a fost imaginea mai multor companii cunoscute, printre care si compania clujeană Il Modo. Delia si Vlad au absolvit deja facultatea, lansandu-se in diverse afaceri inca de pe vremea studentiei.
Ziarul ADEVARUL
Masina va poate fi spalata cand sunteti la birou
Recent patrunse pe piata bucuresteana, spalatoriile mobile se bucura de un real succes. Si asta, deoarece din ce in ce mai multe persoane care nu au timp sa stea la coada la spalatoriile clasice apeleaza la serviciile unei astfel de spalatorii. Doua dintre aceste firme sunt „Spalare in Parcare” si „Star Wash”. Pentru a beneficia de serviciile lor, trebuie sa sunati si sa va lasati adresa, numarul de inmatriculare, culoarea si modelul masinii, dar si detalii despre locul unde aceasta este amplasata.
„Intentionam chiar sa colaboram cu administratorii de blocuri, care sa faca liste cu locatarii care vor sa le fie spalate automobilele”, a spus Andrei Popa, directorul general al firmei „Spalare în Parcare” (Spalareinparcare.ro).
Ziarul CANCAN
Spalatorie”ambulanta” in parcare
Ingenios. Un bucurestean cu multa imaginatie si-a deschis o afacere profitabila prin care curata masinile clientilor sai chiar la blocurile unde acestia locuiesc.
Alexandra Ariciu
„Nemultumit ca nu reusea sa gaseasca timp pentru a-si duce masina la spalatorie si, in plus, sa stea la cozile de acolo, Andrei Popa din Capitala si-a deschis o afacere cat se poate de inedita. Cu gandul la cei mereu pe fuga, barbatul isi trimite, in cel mai scurt timp si la orice solicitare, angajatii la domiciliul sau la biroul clientilor pentru a le spala masinile chiar in parcare. Cu un singur telefon, oricine poate scapa de grija mersului la spalatoria auto. Asta pentru ca „spalatoria ambulanta” curata masina saptamanal, chiar in baza unui contract cu o durata de la o luna la sase luni, pentru maximum 25 de lei. Spalatoria auto pune la dispozitia solicitantilor mai multe metode de curatare care pot fi alese de proprietarul masinii respective. Automobilele pot fi spalate asadar fie fara apa, fie prin presiune mobila. „Avem mai multe metode de curatare si, in plus, omul nu mai pierde timpul la spalatorie. Sta la birou sau acasa si cand coboara gaseste masina curata”, ne-a declarat cel care a pus pe picioare aceasta afacere. Desi firma exista doar de sase luni, afacerea este profitabila. Printre clientii fideli se numara cateva companii de mobila sau de curierat.”